Fasciális diagnosztika, profi fájdalomcsillapítás

Célom, hogy mozgásba hozzalak és mozgásban tartsalak, de ez nehéz, ha fájdalommal érkezel hozzám! Ha fáj valamink, inkább óvatosak vagyunk és kíméljük magunkat, hogy kevésbé fájjon, de ez egy ördögi kör, mert ha nem mozgunk, csökkenni fog a mozgásterjedelmünk, ami pedig még több problémát fog kialakítani. Én az FDM technikát alkalmazom fájdalomkezelésre, mely nagyon hatékony izom vagy ízületi eredetű fájdalom csillapítására.

Az FDM-et neked is ajánlom, ha megelőznéd, hogy…

Az FDM (Fasciális Disztorziós Modell) elismerten a leggyorsabban terjedő fájdalomcsillapító terápia. A páciens fájdalmat kommunikáló testbeszédét alkalmazzuk a fasciális diszfunkció vagy disztorzió diagnosztizálására, ami azonnal hozza magával a megfelelő terápiát is.

Igen sok mozgásszervi elváltozás és megbetegedés válik az FDM-mel kezelhetővé, amiket az eddigi terápiák nem tudtak megoldani, vagy csak igen lassú eredményeket mutattak (terápia rezisztens krónikus fájdalompáciensek). Éppen emiatt alkalmazzák az FDM-et sportolói körökben, ahol a regenerációban minden egyes nap számít. Krónikus fájdalompácienseknél egy megváltás a gyors, akár 20 perc alatt áttörő sikert hozó terápia, ami az évek fájdalmait egyszerre söpri el.

Az FDM valóban döbbenetesen eredményes, gyors, tabukat döntögető, mozgásterápiás tanulmányokat alapjaiban megrengető eljárás.

Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!

A testbeszéden keresztül a terapeuta azonnal felismeri, mely manuális technika fog kelleni ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani kezeltjének. Elsősorban tehát izom- és ízületi bántalmakra alkalmazzák az FDM-et, de egyre több a tapasztalat a viscerális panaszok kezelése terén is.

Az FDM tehát nem ok kezelő, ugyanakkor, ha jól csinálják, a kötőszövetes fájdalommal élő ember egyetlen lehetősége ma, ami a hatóanyagmentes fájdalomcsillapítást, fájdalomszüntetést illeti. A fájdalmak 95%-a kötőszövetes. Ennek értelmében az FDM igen hatalmas eredményességgel dolgozik.

Milyen testbeszédek ismertek, melyeket az FDM a diagnosztizálásra használ fel?

Triggerband

Egy vonal mentén mutat a páciens égő, kisugárzó, húzó fájdalmat

Continuumdisztorzió

Egy ujjal 1 pontba mutat, ott szúró fájdalmat panaszol

Herniálttriggerpont

Több ujjal mélyen belemarkol az izomba, erősen benyomja azt, gyúrogatja, masszírozza fájó pontját

Falt disztorzió

Tenyérrel megmarkolja az ízületet, keresi-kutatja a fájdalmat, mozgatja közben a végtagot, próbálja megfogalmazni azt a fura fájdalomszerűt ott bent az ízületben

Cilinder disztorzió

Egész tenyérrel végigsimít egy nagy sávon vagy egy fél-egész végtagon, simogatja, dörzsölgeti azt vagy lehúzza az ujjait, kirázza a kezeit, a végtag zsibbad, bizsereg, hangyás

Tektonikus fixálás

Tenyérrel megmarkolja az ízületet és fogva tartja azt, nem mozgatja. Fájdalma nincs, csak nem mozog a testtáj

Jelen pillanatban a fájdalom leírását a világon nincs olyan nép, aki ne így tenné, így az FDM internacionális, a terapeuta egyáltalán nem kell, hogy páciense nyelvét értse, fájdalmát fogja tudni csillapítani. Az FDM kezelés után a kezelt házi feladatot kap: mozgatást, esetleg önmasszázst, nyújtásokat, stb. A kezelés szinte kivétel nélkül fájdalmas, viszont a páciensek a siker miatt kérni fogják a kezelést az első eredmények után.

Forrás: www.fdm.hu