Hordozási tanácsadás

Több mint 16 évvel ezelőtt, nővérem első gyermekének születésekor vettem nekik egy rugalmas kendőt, mert gondoltam, hogy majdcsak jó lesz az valamire. 🙂 Ezt a kendőt megörököltük kislányom születésekor és igencsak nagy hasznát vettük, mert utálta a babakocsit és igazából csak kézben nem sírt. Egyre többet olvasgattam a hordozásról és a kötődő nevelésről és tudtam, hogy ez a mi utunk. Egyre több hordozónk lett és Maminbaba oktatóként elkezdtem népszerűsíteni a hordozást a babával is aktív életmód kialakítása mellett, majd úgy döntöttem, hogy tovább mélyítem a tudásomat és Beli Bubás hordozási tanácsadó leszek.

Mi, a Beli Buba Babahordozó Iskola tanácsadói hiszünk abban, hogy a babahordozás a maga természetességével a legtöbb család számára megoldást nyújthat számos helyzetben. A babahordozási tanácsadás során a családok egyéni igényeit, elképzeléseit és lehetőségeit figyelembe véve, velük közösen keressük meg a számukra megfelelő hordozási megoldásokat.

Fontos tudni, hogy női egészségünk és egész testünk védelme érdekében van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, ha hordozni szeretnénk, de ezeket mind átbeszéljük a tanácsadásokon, illetve hordozási tanácsadóként is sokszor gyógytornász együttműködésével dolgozom, ha az anyuka vagy a baba terápiás kezelés alatt áll!

Sokféle kendőt és formázott hordozót (mei-tait, félcsatost, csatost, podot, onbut) lehet nálam megismerni, próbálni és kölcsönözni is (ezekről ITT találtok képeket).

Személyes vagy online hordozási tanácsadásra előre egyeztetett időpontban van lehetőség.

Jöhettek Ti hozzám, de szívesen megyek házhoz is!

Keressetek bátran, hogy közösen megtaláljuk a hordozás számotokra legmegfelelőbb formáját!

Mi történik babahordozási tanácsadáson nálam?

A tanácsadás időtartama általában 1,5-2 óra, de mindig a családotok tempójában zajlik, alkalmazkodva a babák igényeihez, ha szükség van rá, bármikor beiktatható egy rövid szünet pihenésre, etetésre vagy pelenkázásra. Először egy próbababával ki lehet próbálni a hordozókat, kötéseket, hogy saját babátokkal már biztos kézzel kössetek!

Jöhettek Ti hozzám, de tudok menni házhoz is!

 

Mini konzultáció

Ha csak próbálni szeretnétek többfajta eszközt vagy már van eszközötök, de elakadtatok a használatával és/vagy a beállításával, akkor egy Mini konzultáció (30 perc) formájában szívesen megtanítom nektek beállítani és használni. Erre nálunk vagy online formában van lehetőség.

Várandós tanfolyam

Egyéni és kiscsoportos várandós hordozási tanácsadáson megismerkedhettek a hordozóeszközök fajtáival és használatával. Kevesen tudják, de már várandósan is nagy hasznát lehet venni egy kendőnek pocakkötés formájában. Rugalmas, hosszú szövött vagy karikás kendővel lehet pocakkötést készíteni, mely megtámasztja a hasat és a gerincet. Ezáltal a gerinc részben mentesül a teher alól. Nagy pocak, nagy tesó, szülés előtti utolsó nagytakarítás során igen nagy segítség tud lenni.

Jöhettek Ti hozzám, de tudok menni házhoz is!

Milyen eszközök használatában tudok segíteni?

Rugalmas kendő

Újszülött kortól használhatóak általában mindig 3 rétegben előre kötve tartanak kellő stabilitással az első néhány hónapban.

Szövött hordozókendő

Újszülött kortól a hordozós kor végéig használhatóak a szövött kendők elől, háton és csípőn egyaránt.
Számtalan színben, hosszban és vastagságban tudjátok őket próbálni nálam is.

Karikás kendő

Újszülött kortól a hordozós kor végéig nyújthat segítséget a karikás kendő rövidebb időkre a féloldalas terhelése miatt. Én leginkább második eszköznek szoktam ajánlani, de szerintem nélkülözhetetlen tud lenni egy gyors bevásárlásnál, elaltatásnál, de kis helyen is elfér, így a babakocsi aljában a táskánkban is jó, ha velünk van, hogy megmentsen bennünket 1-1 váratlan szituációban; pl. babakocsiban békésen alvó, de ébredés után kikéredzkedő baba esetén, vagy játszótérről hazamenni nem akaró totyogó esetén… 🙂

Mei-tai

Formázott kialakítású hordozóeszköz megkötős derék és vállpántokkal. Többféle méret és típus létezik belőle: baby mei-tai az egészen piciknek és toddler mei-tai a nagyobbaknak. Használatukat mindig egyedi szempontok alapján mérlegeljük.

Félcsatos hordozó

Formázott kialakítású hordozóeszköz csatos derékpánttal és kötős vállpántokkal. Többféle méret és típus létezik belőle. Használatukat mindig egyedi szempontok alapján mérlegeljük.

Csatos hordozó

Formázott kialakítású hordozóeszköz csatokkal és hevederekkel, mint egy hátizsák. 🙂 Többféle méret és típus létezik belőle: baby csatos az egészen piciknek és toddler csatos a már totyogóknak. Használatukat mindig egyedi szempontok alapján mérlegeljük.

Egyéb hordozóeszközök

Speciális kialakítású kevésbé elterjedt eszközök, pl. onbu, pod, fürdős karikás.