Viscerális masszázstechnika

A viscerális masszázs egy olyan manuális, meghatározott erővel és technikával végzett masszázs, mely során az egyes belső szervekre direkt és indirekt módon vagyunk hatással. Az esetleges feszülések, összenövések, letapadások oldásával elősegítjük a szervek normál élettani működését, mely hatással lesz a vázrendszerre is és ettől akár a hát, derék, nyak, csípő, váll fájdalom is elmúlhat. Sokszor egy mozgásszervi fájdalom vagy mozgásbeszűkülés akkor tud teljesen elmúlni, ha kilazul a fascia rendszeren keresztül hozzá kapcsolódó szerv függesztő rendszere és a szerv elkezd jól működni, mert megfelelő lesz a vérellátása és a nyirokkeringése, lesz elég helye és elég ingert kap a működéséhez. A szervezet teljes egyensúlyához minden szervrendszer összehangolt működése szükséges.

Műtéti hegek is sok esetben hatással lehetnek a belső szervek, illetve a mozgás szervrendszer működésére, mivel a kötőszövetes hálózat részét képezik, ezért is nagyon fontos a hegek megfelelő kezelése. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód miatt a hasi- és kismedencei szervek gyakorlatilag folyamatosan nyomás alatt vannak, a keringésük nem megfelelő, egyre gyakrabban bizonyos szervek le vannak süllyedve, de nézzük milyen esetekben ajánlott a viscerális kezelés.

Kinek ajánlom a viscerális masszázst, milyen problémák előzhetőek meg vele?

Mi történik egy viscerális masszázs során?

Részletes állapotfelmérés és mozgásanalízist követően legelső alkalommal szükséges az egész test kezelése, majd rátérünk az érintett belső szervre és közvetlen környezetére ülő és/vagy fekvő testhelyzetben. Minden esetben tanítok be otthoni önkezelő technikákat, melyek nagyban elősegítik a mielőbbi kívánt eredmény elérést.
Az alkalmak száma és gyakorisága teljesen egyénfüggő, illetve nagymértékben függ a kiváltó októl, de legalább 2-3 alkalom szükséges szokott lenni 2-4 hét kihagyással. Egy kezelés 1 órát vesz igénybe.

Mely esetekben nem javasolt viscerális masszázs végzése?