Korrektív tréning

Korrektív tréning során olyan egyénre szabott edzésprogramot állítok össze számodra, ami vissza tudja állítani a testben a helytelen testtartás, egyirányú mozgás vagy épp a mozgásszegény ülő életmód által már kialakult kompenzációkat, elérve újra a megfelelő funkciót az izmokban és a megfelelő mozgástartományokat az ízületekben, hogy elkerüljük a sérülések és a fájdalomérzet kialakulását vagy megszüntessük a fájdalmat, ha már kialakult.

Miért ajánlom a korrektív tréninget?

Mi történik nálam korrektív tréningen?

Az első alkalom mindig az ismerkedésről, állapotfelmérésről, tartás- és mozgásanalízisről, izomerő tesztekről szól, ami körülbelül 1-1,5 óra. Ez alapján a következő alkalomig kidolgozom a Te személyre szabott edzéstervedet. Megbeszéljük, mit miért csinálunk és javaslom pár apró eszköz (pl. SMR) beszerzését, amire szükséged lehet a házi feladatok végrehajtásánál, vagy ha otthon fogod ezentúl csinálni az általam betanított mozgásanyagot. Minden alkalommal változatos eszközökkel és gyakorlatokkal várlak és minden tudásomat bevetem a kitűzött cél elérése érdekében. Igen, ez azt jelenti, hogy lehet, nem úszod meg tape, köpöly, floss, heg- vagy FDM kezelés nélkül, ha az szükséges hozzá, hogy egy adott részed, majd pedig az egész tested jól funkcionáljon.

Várlak szeretettel heti rendszerességgel vagy havi egy kontroll alkalommal, ha az otthoni tornát választod!

Mi a korrektív tréner feladata?

A Korrektív tréner segít klienseinek és sportolóinak az életmódból, vagy a helytelen munkavégzésből fakadó tartáshibák korrekciójában, a sérülések megelőzésében, csökkenti a mozgástartomány beszűkültségét, növeli az izomzat funkcionális kiegyensúlyozottságát. A sportági eredményeket azáltal maximalizálja, hogy felfedi a diszfunkciókat, és akciótervet készít a sérülések megelőzésére, a funkcionális eltérések korrigálására.

A Korrektív tréner mélyrehatóan ismeri a sérülések fajtáit, így gyógytornásszal, orvossal együttműködve képes a sérülésekből felépült sportolót fokozatosan integrálni az edzésfolyamatba, vagy átlag ember esetében a hétköznapi életbe. Tevékenysége kiterjedhet a szabadidő – és az élsportra is. Az átfogó mozgáselemzés elvégzése után, megfelelő módszerek alkalmazásával éri el a magasabb teljesítőképességet, vagy csökkenti a későbbi sérülések előfordulásának esélyét. A korrekciós folyamatot önállóan irányítja, szükség szerint konzultál más szakemberekkel is.

Forrás: www.fitness.hu

https://mozgunk.hu/2017/03/05/kinetikus-lanc/